KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASINA İLİŞKİN AYDINLATMA METNİ

 

Değerli Ziyaretçilerimiz, Müşterilerimiz ve Üyelerimiz,

Kişisel verilerinizin işlenmesi ile ilgili uygulamalarımız ve 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ("Kanun") kapsamında “Veri Sorumlusu” sıfatıyla işlediğimiz kişisel verilerinize ilişkin sizleri bilgilendirmek istiyoruz.

 

Bu metinde:

  • www.nurhacioglu.com adlı internet sitesini (“Site”) ziyaret etmeniz veya site üzerinden alışveriş yapmanız veya üçüncü kişiler tarafından yapılan alışverişin tarafınıza gönderilmesi ya da siteye üye olmanız (“Üye”),
  • Ticari iletişim kanalları ile genel ve kişiye özel kampanya bilgilendirmeleri yapılmasına onay vermeniz,
  • İletişim kanalları üzerinden karşılıklı olarak iletişime geçmemiz,
  • Düzenlenmiş olan kampanya, çekiliş ve diğer etkinliklere katılmanız halinde kişisel verilerinizin kullanımına ilişkin aydınlatma metni yer almaktadır.
  • Sitede çerez vb programlar kullanılmaktadır. Çerez politikamıza site üzerinden dilediğiniz zaman ulaşabilirsiniz.
  •  

1) Kişisel Verilerinizi İşleme Amaçlarımız ve İşlediğimiz Kişisel Verileriniz Nedir?

Site Kullanımı ve Alışverişleri (Üye Olarak veya Üyeliksiz Alışveriş)

  • Alışveriş işleminin gerçekleştirilmesi, sipariş hazırlama, tahsilat, paketleme, sevk irsaliyesi hazırlama, kargolama, teslimat bilgilerinin güncellenmesi, siparişinizin size ulaştırılabilmesi, sistemimizde oluşturduğumuz size ait kayıtların diğer müşterilere ilişkin kayıtlardan ayırt edilebilmesi, satış sonrası operasyonel işlemlerin (değişim, iade vs) yerine getirilebilmesi, ayrıca gerekli durumlarda gider pusulası düzenlenebilmesi, alışverişinize ilişkin faturanın tarafınıza gönderilebilmesi amaçlarıyla kimlik (ad soyadı tc kimlik numarası), iletişim (e-posta adresi, telefon numarası, adres) ve alışveriş (alışveriş tarihi, zamanı,  miktarı, alışveriş içeriği, taksit bilgisi, ödeme şekli ve ödeme detayları, yararlanılan kampanya/indirim/menfaat bilgisi) bilgilerinizi,
  • Fatura düzenlenebilmesi amacıyla kimlik ve fatura bilgilerinizi, ayrıca vergi mükellefi iseniz ek bazı fatura bilgileriniz (T.C. Kimlik Numarası, vergi numarası, vergi dairesi, şahıs şirketi bilgileri),
  • Ödemenizi kredi kartı ile yapmak istemeniz halinde ödemenin alınabilmesi amacıyla kredi kartı bilgilerinizi (kredi kartı bilgileri tarafımızca kaydedilmeden ödeme kuruluşuna aktarılmaktadır), işlem güvenliğinin sağlanabilmesi amacıyla IP adresi bilginizi, olası hata/aksaklık/iade gibi durumlarda para iadesinin yapılabilmesi için kredi kartı bilgilerinizin ilk 6 ve son 4 hane bilgisini veya iadenin yapılacağı banka hesap bilginizi,
  • Üçüncü kişiler tarafından site üzerinden tarafınıza ürün gönderilmesi halinde ise siparişin tarafınıza ulaştırılabilmesi amacıyla ad soyadı, cep telefonu ve adres bilgilerinizi,
  • Siteyi ziyaretiniz ve kullanımınız sırasında karşılaşılan teknik/yazılımsal hataları, eksiklikleri tespit edebilmek ve giderebilmek amacıyla site kullanım bilgilerinizi işliyoruz.

 

Site Üyeliği

  • Üyelik işlemlerinin gerçekleştirilmesini sağlamak, sizinle akdedeceğimiz üyelik sözleşmesinin gereğini yerine getirmek, üye girişinin yapılabilmesi, üyelik bilgilendirmesinin yapılabilmesi amaçlarıyla kimlik (ad soyadı), iletişim (e-posta adresi, telefon numarası) ve işlem güvenliği bilgilerinizi (parola),
  • Üye olarak site üzerinden alışveriş yapılmak istendiğinde her alışveriş işleminde tekrar bilgi girilmesine gerek kalmaksızın üye bilgilerinizi kullanarak alışveriş yapmanızı sağlayabilmek amacıyla kimlik (ad soyadı) ve iletişim (telefon numarası, e-posta adresi, teslimat ve fatura adresi bilgileri) bilgilerinizi,
  • Üye olarak tarafınıza sipariş geçmişinizi görüntüleme hizmeti verebilmek amacıyla alışveriş bilgilerinizi (alışveriş tarihi, zamanı, miktarı, alışveriş içeriği, ödeme detayları), 
  • Üyelik programlarından faydalanabilmeniz, genel veya size özel kişiselleştirilmiş kampanyalar, avantajlar, promosyonlar, reklamların oluşturulması, kampanya, yarışma, çekiliş ve diğer etkinliklerin düzenlenmesi, segmentasyon, raporlama, profilleme, pazarlama ve analiz çalışmalarının yapılması, mobil uygulama, site veya diğer 3. taraf ortamlarda Nur HACIOĞLU’na ait reklamların ve pazarlama/iletişim faaliyetlerinin (site’deki bildirimler, pop-up gösterimi, kişiye özel teklifler, kullanıcı ekranlarının özelleştirilmesi, reklam, arama, anket vs)  yapılması, site üzerindeki kullanıcı deneyimini iyileştirmek, size yönelik katalog, broşür basılı pazarlama materyalleri göndermek amaçlarıyla pazarlama bilgilerinizi (doğum tarihi, cinsiyet, il, ilçe, adres, demografik bilgiler,versiyon bilgisi, cihaz ıd, kullanılan tarayıcı bilgisi, kullanılan cihaza ilişkin marka, model, teknik özellik ve işletim sistemi bilgileri, kullanılan operatör bilgisi, çerez kayıtları, çerez ve reklam tanıtıcısı/kimliği bilgileri, site ve içi bildirimlere/anketlere/tekliflere/kampanyalara karşı yaklaşımlar, alışkanlıklar, favoriler, beğeniler, davranışlar, tercihler, arama hareketleri, segmentler, anket cevapları, sepet bilgileri , geçmiş alışverişler ve bu alışverişlere ilişkin alışveriş tutarı, içeriği, ödeme yöntemi, tercihleri ve kanalları, ödemenin gerçekleştiği banka bilgisi, iletişim tercihleri), kimlik (ad soyadı) ve iletişim (telefon numarası, e-posta, adres) bilgilerinizi) işliyoruz.

 

Ticari İletişim Süreçleri

Ticari iletişim izni/açık rızası vermeniz halinde, genel veya size özel kişiselleştirilmiş kampanyalar, avantajlar, promosyonlar, reklamlar, bilgilendirmeler, tanıtımlar, pazarlama faaliyetleri ile size yönelik ticari iletişim faaliyetlerinde (sms, e-posta, kısa mesaj, arama vb) bulunulabilmesi, ürün ve hizmetlerimizle ilgili müşteri memnuniyetine yönelik anketlerin, kampanya, yarışma, çekiliş, davet, açılış ve diğer etkinliklere ilişkin davetlerimizin iletilmesi amaçlarıyla kimlik (ad soyadı), iletişim (telefon numarası, e-posta adresi) bilgilerinizi işliyoruz.

 

 

Çağrı Merkezi/Müşteri İlişkileri Süreçler

İletişim kanallarımız (çağrı merkezi, e-posta adreslerimiz, site, sosyal medya, şikayet portalleri vs) üzerinden bizimle iletişime geçtiğiniz takdirde bize ilettiğiniz sorun ve şikayetlerinizi çözümlemek, gerektiğinde buna ilişkin olarak sizinle iletişime geçebilmek amacıyla kimlik (ad soyadı) , iletişim (adres, e-posta adresi, telefon numarası, sosyal medya hesap bilgileri), finans bilgileriniz (gerekli durumlarda kontrol ve iade işlemleri için IBAN numarası ve kredi kartının ilk 6 ve son 4 hanesi) müşteri işlem (talep ve şikayetleriniz, alışverişleriniz, sepet/sipariş bilgileriniz, hediye/indirim/fayda kullanımları) ve gerekli ise hukuki işlem bilgilerinizi; ayrıca müşteri memnuniyetine yönelik çalışmalarımız ve aramızda doğabilecek uyuşmazlıklarda delil olarak kullanılmak üzere çağrı merkezi ses kayıtlarını işliyoruz.

 

 

Yasal Süreçler ve Kurum içi Faaliyetler

Mevzuattan kaynaklanan yükümlülüklerimizi yerine getirmek, yetkili ve görevli kamu kurum ve kuruluşlarına karşı hukuki yükümlüklerimizi yerine getirmek, doğacak uyuşmazlıklarda mahkeme, icra dairesi, hakem heyeti gibi resmi kurum ve kuruluşlara karşı her türlü dava, cevap ve itiraz hakkının kullanılması, uyuşmazlıklara ilişkin görüşme ve anlaşma süreçlerinin yürütülmesi, haklarınız uyarınca tarafımızdan bilgi talep etmeniz halinde gerekli bilgilerin tarafınıza ulaştırılabilmesi amaçlarıyla kimlik (ad soyadı, doğum tarihi ve T.C. Kimlik Numarası, iletişim (telefon, e-posta adresi, adres), müşteri işlem (alışveriş bilgileri, geri bildirimleriniz ve buna ilişkin anket cevaplarınız),  fatura ve işlem güvenliği (IP port bilgileri, site kullanımına ve alışverişlere, üyeliğe, ticari iletişim kapsamında izin/açık rıza/sözleşme onayına ve bilgi güncellemelerine ilişkin log kayıtları) bilgileriniz ile hukuki işlem bilgilerinizi (uyuşmazlık süreçlerine ilişkin yazışma ve dosya bilgileri) işliyoruz.
Site içi denetim, müşteri memnuniyeti çalışmaları, hizmetlere ilişkin raporlama, test, geliştirme ve iyileştirme çalışmaları ve kullanıcı testlerine ilişkin aday (yalnızca ticari iletişim izni vermiş kişilere ilişkin olmak kaydıyla)  belirleme çalışmaları kapsamında kimlik (ad soyadı), iletişim (telefon numarası, e-posta adresi, adres), fatura, müşteri işlem (alışveriş bilgileri, geri bildirimleriniz ve buna ilişkin anket cevaplarınız) bilgileriniz, çağrı merkezi kayıtlarınızı, işlem güvenliğine ilişkin bilgilerinizi (site  kullanımına ve alışverişlere, üyeliğe, ticari iletişim kapsamında izin/açık rıza/sözleşme onayına ve bilgi güncellemelerine ilişkin log kayıtları) işliyoruz. Site üyelik sözleşmeleri, mevzuat ve ahlaka aykırı şekilde kullanımını engellemek, şüpheli işlemlerin ve hukuka aykırı kullanımları tespit edebilmek, bloke etme ve bloke kaldırma işlemlerini yapabilmek için kimlik (ad soyadı), iletişim (telefon, e-posta adresi, adres), kredi kartı bilgileriniz (yalnızca ilk 6 ve son 4 hane bilgisi), alışveriş ve sipariş bilgileriniz  ile işlem güvenliği bilgilerinizi (IP adresi bilgileri, port bilgileri, siteye bağlantı detayları, erişim tarihleri) işliyoruz. 

 

Etkinlik Süreçleri

Nur HACIOĞLU tarafından düzenlenen/duyurulan yapılan kampanya, yarışma, çekiliş ve diğer etkinliklere katılmanız halinde ilgili etkinliğe ilişkin işlemlerin yapılabilmesi, etkinliklerin sonuçlandırılması, gerekli durumlarda tarafınıza ödül, ürün gönderilmesi amaçlarıyla kimlik (ad soyadı) ve iletişim (telefon numarası, e-posta adresi, adres) verilerinizi işliyoruz.

 

2. Kişisel Verilerinizi Kimlere ve Hangi Amaçla Aktarabiliriz?

 

Kişisel verilerinizi;

  • Bilişim teknolojileri, pazarlama/reklam faaliyetleri ya da uzmanlık gerektiren danışmanlık vb. konularda ürün ve hizmet desteği almak amacıyla www.nurhacioglu.com adlı internet sitesinin hizmet sağlayıcılarıyla (çağrı merkezi hizmeti, sosyal medyadan gelen talep ve şikayetlerin toplanması ve yanıtlanması,  yazılım geliştirme ve destek hizmeti, reklam, dijital pazarlama/reklam ve analiz hizmeti ve ürün desteği sağlayıcıları, ajanslar, yayıncılar, elektronik ileti aracı hizmet sağlayıcıları, sunucu hizmeti, bağımsız denetim hizmet sağlayıcıları, depo hizmeti sağlayıcıları,  çevrimiçi anket hizmeti sağlayıcıları, felaket kurtarma hizmeti veren hizmet sağlayıcıları, veri tabanı yönetimi ve bakımı hizmeti, kargo ve kurye firmaları, matbaalar ve basılı materyal gönderim hizmeti verenler, hukuki ve mali danışmanlık vb hizmeti veren firmaları, para ve ödeme kuruluşları, e-fatura ve e-arşiv fatura hizmeti sağlayıcıları),
  • Şüpheli işlemlerin takibi, tespiti ve hukuka aykırı işlemlerin önlenmesi amaçlarıyla gerekli durumlarda ilgili işleme ilişkin ödeme kuruluşlarıyla,
  • Yetkili ve görevli kamu kurum ve kuruluşları ile adli makamlara karşı olan bilgi, belge verme ve ilgili sair yükümlülüklerimizi yerine getirmek ve dava ve cevap hakları gibi yasal haklarımızı kullanabilmek amacıyla bizden istenen bilgileri anılan bu kurum, kuruluş ve makamlarla,
  • Yurt Dışına Aktarım: Bilişim teknolojileri, pazarlama/analiz/segmentasyon/reklam faaliyetleri ya da uzmanlık gerektiren danışmanlık vb. konularda ürün ve hizmet desteği almak amacıyla www.nurhacioglu.com adlı internet sitesinin yurt dışında bulunan hizmet sağlayıcılarıyla (sunucu/ bakım ve geliştirme hizmeti, felaket kurtarma/yedekleme hizmeti, dijital pazarlama/reklam ve analiz hizmeti sağlayıcıları, üye/müşteri geri bildirimi toplama hizmeti) ve bu suretle yurt içindeki ve/veya yurt dışındaki ilgili tedarikçilerin sunucularının yurt dışında olması sebebiyle kimlik, iletişim, görsel ve işitsel kayıtlar, müşteri işlem, finans, pazarlama ve işlem güvenliği verilerinizi yurt dışı ile paylaşmaktayız.

Ödemenizi kredi kartı ile yapmak amacıyla kredi kartlarınızı sitede ilgili yerde kaydetmeniz halinde ödemenin alınabilmesi amacıyla kredi kartı bilgileriniz tarafımızca kaydedilmeden doğrudan ilgili kredi kartı bilgisi saklama altyapısını sağlayan kuruluşa aktarılmaktadır. Kayıtlı kredi kartlarınız ile yapacağınız tüm kredi kartı işlemleri ve onayları bizden bağımsız olarak ilgili banka veya kart kuruluşlarınca çevrimiçi olarak aranızda gerçekleştirilmekte olup kredi kartı şifresi gibi bilgiler şirketimiz tarafından görülmez ve kaydedilmez.

 

3. Kişisel verilerinizin toplanma yöntemi ve hukuki sebebi nedir?

www.nurhacioglu.com adlı internet sitesi olarak kişisel verilerinizi, site üzerinden yaptığınız alışverişlerin veya üyelik işlemlerine ilişkin paylaştığınız bilgilerin ve yaptığınız bilgi güncelleme işlemlerinin sistemlerimize kaydedilmesi, sabit-mobil nitelikli internet ve iletişim cihazlarınızın kullanımlarından oluşan/edinilen verilerin çerezler ve ilgili teknolojiler vasıtasıyla sistemlerimize kaydedilmesi, site üzerindeki her türlü alışveriş, tahsilat, teslimat, işlem, bilgi ve ticari iletişim tercihlerini güncelleme, anket doldurma, kayıt ve davranışsal işlemlerin sistemlerimize kaydedilmesi, internet sitelerinden siteye yapılan yönlendirme işleminin kaydedilmesi, iletişim kanalları (çağrı merkezi, site, e-posta adreslerimiz, sosyal medya, şikayet portalleri ve diğer iletişim kanalları) üzerinden bize iletmiş olduğunuz talep ve şikayetlerinizin kaydedilmesi, mevzuattan kaynaklanan yükümlülüklerimiz kapsamında tarafınızla iletişime geçmemiz halinde görüşmelerimizin kaydedilmesi ve çağrı merkezi ile yaptığınız görüşmelerin kaydedilmesi gibi otomatik yöntemlerle veya resmi kurum, kuruluş ve adli/idari makamlardan gelen sizinle ilgili bilgi/belgelerin fiziksel ortamlara kaydedilmesi ile otomatik olmayan yöntemlerle toplamaktayız.


 

Kişisel verilerinizi; 

  • Site üzerindeki satış süreçlerine ilişkin olarak “bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması”, “veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması” ile “ilgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması” hukuki sebeplerine;
  • www.nurhacioglu.com adlı internet sitesine üyeliğiniz kapsamındaki pazarlama, segmentasyon ve analiz çalışmaları ile  kişisel veri işleme süreçlerine ilişkin olarak vereceğiniz “açık rıza” nıza ve üyeliğinizin kurulması ve üyelik sözleşmesi uyarınca yükümlülüklerimizin yerine getirilmesi kapsamındaki kişisel veri işleme süreçlerine ilişkin olarak “bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması” hukuki sebeplerine,
  • Ticari iletişim faaliyetlerine ilişkin olarak vereceğiniz “açık rıza”,
  • Site kullanımına ilişkin şüpheli işlemlerin tespiti ve önlenmesi ile operasyonel süreçlere ilişkin çalışmalar, etkinlik süreçleri ve çağrı merkezi/müşteri ilişkileri süreçlerimize ilişkin olarak “ilgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması” hukuki sebebine;
  • Mevzuattan kaynaklanan yükümlülüklerimize ilişkin “veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması” ve “kanunlarda açıkça öngörülmesi” hukuki sebeplerine ve hukuki uyuşmazlık, soruşturma ve diğer adli/resmi süreçlere ilişkin olarak da “bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması” hukuki sebebine dayanarak işlemekteyiz.


İstediğiniz her zaman ve hiçbir gerekçe göstermeksizin, ticari elektronik iletişimi reddedebilir, açık rızanıza dayanarak kişisel veri işlenen hallerde ise açık rızanızı geri çekerek açık rızaya dayanan kişisel veri işleme süreçlerini durdurabilirsiniz.

 

4. Haklarınız nelerdir?

www.nurhacioglu.com adlı internet sitesi tarafından işlenen kişisel verilerinize ilişkin olarak her zaman kanunun 11. maddesinde yer alan haklarınıza ilişkin tarafımıza başvuruda bulunabilirsiniz. Başvurularınızı sistemimizde kayıtlı bulanan e-posta adresinizden e-posta göndermek suretiyle iletebilirsiniz (İlgili talebin Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ’de yer alan şartlara uygun olması gerektiğini hatırlatmak isteriz)

 

 

 
Başvurularınızı işbu adrese gönderiniz:   [email protected]

Çerez Kullanımı

Kişisel verileriniz, nurhacioglu.com.tr hizmetlerinin daha iyi bir şekilde sunulması için için sitemizde çerezler kullanılmaktadır. Konuyla ilgili detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı inceleyebilirsiniz.